Ne moremo usmerjati vetra, lahko pa prilagodimo jadra.

--- Anonimno

nazaj na seznam vseh dejavnosti

Non qua itur sed qua eundum
Ekskurzije klasikov


Za dijake klasične gimnazije ponujamo ekskurzije, ki so del rednega pouka izven učilnic, in ekskurzije, ki potekajo v času novoletnih in poletnih počitnic.

Cilji in vsebine

Cilji in vsebine ekskurzij so povezani z učnimi načrti za latinščino, staro grščino, umetnostno zgodovino, zgodovino in geografijo.

Razvijanje dodatnih kompetenc dijakov

Ekskurzije predstavljajo obliko šolskega dela, ki dijakom omogoča aktivno učenje, primerjanje in povezovanje znanj ter razvijanje sposobnosti samostojnega in timskega dela.

Redne ekskurzije - od srednje Evrope do dežel Mediterana

1. letnik

Na dvodnevni ekskurziji dijaki odkrivajo sledove preteklih dob v Sloveniji (Šempeter v Savinjski dolini, Hrastovlje) in v hrvaški Istri (Poreč, Pulj).

2. letnik

V drugem letniku se klasiki odpravijo v Rim, kjer se štiri dni seznanjajo z umetnostnozgodovinskimi zakladi večnega mesta, ob povratku pa si ogledajo še arheološki park Ostia Antica in znamenito etruščansko nekropolo v pri mestecu Cerveteri.

3. letnik

Klasiki tretjega letnika so v zadnjih letih na dvo- in tridnevnih ekskurzijah raziskovali Kampanijo (Pompeje in Neapelj), Prago, Krakov, Benetke, Verono, Vicenzo in Oglej.

4. letnik

Tudi za cilj enotedenske maturantske ekskurzije si dijaki klasičnih oddelkov pogosto izberejo dežele Mediterana z bogato dediščino antike.

Počitniške ekskurzije - potovanja brez meja

V okviru poletnih popotovanj so dijaki klasičnih oddelkov v zadnjih štirih letih obiskali Albanijo, Bolgarijo, Bosno in Hercegovino, Grčijo, Madžarsko, Makedonijo, Romunijo, Srbijo in Turčijo, med novoletnimi počitnicami pa so odkrivali izjemne umetnostnozgodovinske zaklade mest sosednje Italije.

Vabimo vas, da nas spremljajte, da si za vtis o vzdušju na ekskurzijah in bogastvu videnega preberete in pogledate v priloženih poročilih ali med aktualnimi albumi.

Koordinator: Robert Čepon, prof.

Albumi in druge vsebine
Poročila in druge priloge
Kampanija, december 2018
Makedonija, Grčija, Albanija, Bosna in Hercegovina od 18. do 26. avgusta 2018
Kampanija, december 2018
Makedonija, Grčija, Albanija, Bosna in Hercegovina od 18. do 26. avgusta 2018

Prva gimnazija Maribor, Trg generala Maistra 1, 2000 Maribor
Davčna številka: SI41623878, Matična številka: 5085535000

Sistemski piškotki / Nadzorna plošča

Telefon (tajništvo): +386 (0)2 22 85 300
FAX: +386 (0)2 22 85 311


Programska oprema Tronlab, © 2018 - 2019 PRVA GIMNAZIJA MARIBOR / Stil spletne strani Tronlab, vodja projekta BiroNET