Trenutno 6 objav na oglasni deski.

Bralna značka PGMB 2022/2023

Avtor: ni naveden

Vljudno vabljeni VSI – dijaki, zaposleni, starši …, da se v prihodnjih mesecih potopite v svet zgodb in poezije, ki nas nagovarjajo in silijo k razmisleku o lastnem svetu in o družbi, v kateri živimo.

Tudi letos je treba prebrati pet leposlovnih knjig po lastnem izboru.

Edini pogoj je, da so knjige v slovenščini, naslove in avtorje izberete glede na lastne želje in interese, je pa zaželeno, da je vsaj ena izmed prebranih knjig iz zbirke Sinji galeb.

Po branju natančno izpolnite obrazec, ki ga najdete na tem letaku, in ga najpozneje do vključno 31. marca 2023 oddajte v šolski knjižnici Prve gimnazije Maribor ali pošljite po e-pošti na naslov metka.kostanjevec@prva-gimnazija.org.

Na zaključni prireditvi, ki bo predvidoma potekala ob praznovanju svetovnega dneva knjige 2023 (23. april), bodo vsi sodelujoči prejeli priznanja in zaslužene nagrade.

 

Veselim se vašega sodelovanja!

Metka Kostanjevec, koordinatorica Bralne značke PGM

Zdravnica šole in ostali napotki v primeru bolezni

Avtor: ni naveden

Sporočamo, da je v šolskem letu 2022/2023 imenovana zdravnica naše šole Milica Trstenjak Teohareva, dr. med. spec.

Ambulanta se nahaja v Dispanzerju za šolske otroke in mladino, Vošnjakova 2/4, 2000 Maribor.

V primeru bolezni se oglasite v ambulanti izbranega osebnega zdravnika, v nujnih primerih dela ambulanta na Vošnjakovi 2/4 – IV. nadstropje, od ponedeljka do petka, od 7. 00 do 19. 30 ure.

Šolski sklad

Avtor: ni naveden

Spoštovani starši!

Šolski sklad Prve gimnazije Maribor ima dolgo tradicijo in prav z vašo pomočjo se je v letih od ustanovitve zvrstilo mnogo dobrega – dijaki so se pomerili na vrsti tekmovanj, bili dejavni na glasbenem in gledališkem področju, pridobivali dodatno jezikovno znanje in tudi sicer plemenitili mladostniški razvoj na najrazličnejših področjih. Ponosni smo, da smo s pomočjo sklada gmotno pomagali dijakom v socialni stiski in omogočili nadstandardno opremo za še kvalitetnejše pedagoško in učno okolje.

Spoštovani starši, hvala za vaš prispevek in za zaupanje, da bomo skrbno porabili denar za vse dejavnosti, ki jih še načrtujemo.

Priložena je elektronska pristopna izjava (povezava), ki jo lahko izpolnite, če želite šolskemu skladu finančno pomagati. Po pošti boste kasneje prejeli izpolnjen formular, ki ga podpišete in znova vrnete na naš naslov.
Hvala za vašo podporo!

dr. Miha Debenak

Dogodki in projekti Prve knjižnice

Avtor: ni naveden

Spoznajte in sledite dogodkom in projektom Prve knjižnice. Sledite spodnjim povezavam za več informacij


Posodobitev strani "Zgodovina šole"

Avtor: ni naveden

Vabljeni k spoznavanju zgodovine Prve.


Ogled zgodovine Prve gimnazije Maribor