Trenutno 4 objav na oglasni deski.
Prešernov natečaj 2020

Avtor: ni naveden

Dijakinje in dijaki, leto je naokoli in ponovno vas vabimo, da sodelujete na Prešernovem natečaju in se nam predstavite s svojimi umetniškimi stvaritvami. Prešernov natečaj vam omogoča, da izrazite svojo ustvarjalnost, negujete pomen umetnosti in spregovorite o svojem razumevanju in doživljanju sveta.


Najboljša dela bodo tudi letos nagrajena.


Sledite obvestilu za več informacij in morebitne spremembe.

Likovni natečaj – logotip za BRALNO ZNAČKO ZA DIJAKE IN ZAPOSLENE PGM

Avtor: ni naveden

S šolskim letom 2019/2020 smo na Prvi gimnaziji Maribor uvedli novo dejavnost – BRALNO ZNAČKO ZA DIJAKE IN ZAPOSLENE PRVE GIMNAZIJE MARIBOR.

Na ta način želimo še dodatno okrepiti in obogatiti naša prizadevanja za širjenje bralne kulture in pismenosti med Slovenci, spodbuditi ljubezen do knjig in branja ter ponuditi izjemno kakovostno alternativo preživljanja (prostega) časa. Na zaključni prireditvi, ki bo predvidoma potekala ob praznovanju svetovnega dneva poezije 2020 (21. marec), bodo vsi sodelujoči prejeli priponke z izbranim logotipom.

Likovne zahteve natečaja

Logotip je lahko oblikovan kot besedni znak iz črk (BRALNA ZNAČKA PRVE GIMNAZIJE MARIBOR/BRALNA ZNAČKA PGM) ali kot slikovni znak. Oblikovan naj bo tako, da bo vizualno krepak, opazen, dovolj zgovoren, hitro razločljiv in prepoznaven ter dovolj preprost. Oblikovan je lahko v poljubni likovni tehniki (risba, slika, grafika, fotografija ...) na formatu A4, v barvni ali črno-beli tehniki.


Strokovna komisija bo izmed prispelih logotipov izbrala najboljšega in avtorja tudi nagradila.


Svoje predloge oddajte profesorici Metki Kostanjevec najkasneje do 31. januarja 2020. Dodatne informacije lahko dobite pri profesoricah Metki Kostanjevec in Nataliji Rojc Črnčec.

Posodobitev spletnih učilnic

Avtor: ni naveden

Na Arnesu so storitev Arnes Učilnice nadgradili na novo različico, s tem pa se je spremenila tudi povezava do spletnih učilnic (glej spodaj). Arnes Učilnice temeljijo na spletnem sistemu Moodle in omogočajo digitalno učno okolje za učitelje in učence


Nova povezava do spletnih učilnic.

Priporočamo - Osvežujoče poletne novosti v PRVI knjižnici 2019

Avtor: ni naveden

Vabimo vas, da preverite osvežujoče poletne knjižne novosti v PRVI knjižnici.


Več na strani knjižne novosti.

Prva gimnazija Maribor, Trg generala Maistra 1, 2000 Maribor
Davčna številka: 41623878, Matična številka: 5085535000

Sistemski piškotki / Nadzorna plošča

Telefon (tajništvo): +386 (0)2 22 85 300
FAX: +386 (0)2 22 85 311


Programska oprema Tronlab, © 2018 - 2019 PRVA GIMNAZIJA MARIBOR / Stil spletne strani Tronlab, vodja projekta BiroNET