Humanost, medsebojno spoštovanje in odgovornost.

--- Naši uspehi so lahko Vaša priložnost.

Dobrodošli v spletni Prvi gimnaziji Maribor

... v iskanju novih poti.


Na Prvi gimnaziji Maribor si prizadevamo dosegati široko znanje, spodbujati ustvarjalnost in kritičnost ter razvijati odnose, ki temeljijo na humanosti, medsebojnem spoštovanju in odgovornosti.

Nagovor ravnatelja

Vse od leta 1850 opravljamo poslanstvo izobraževanja in iskanja novih poti za generacije gimnazijcev, ki vstopajo v našo šolsko palačo na Trgu generala Maistra in odhajajo obogateni z znanjem, izkušnjami ter v svet s široko odprtimi obzorji.

V naših programih združujemo tradicijo z inovativnostjo in univerzalnostjo. Klasični in splošni oddelki v družbi z maturitetnim tečajem vključujejo 800 dijakov. Dovolj za ustvarjalno energijo na kulturnem, umetniškem, tekmovalnem, raziskovalnem in športnem področju.

S strokovnostjo in profesionalnostjo zaposlenih, v duhu naše vizije si na Prvi gimnaziji Maribor prizadevamo dosegati široko znanje, spodbujati ustvarjalnost in kritičnost ter razvijati odnose, ki temeljijo na humanosti, medsebojnem spoštovanju in odgovornosti.

V teh spletnih dokumentih Vam odstiramo del teh dejavnosti, predstavljamo vsebine, nosilce in deležnike šolskega procesa. Za informacije, ki jih iščete, za prvi vtis, zato, da nas obiščete. Veselimo se srečanja z Vami.

Naši uspehi so lahko Vaša priložnost.

Naše delo je prijetno, a zahtevno. Zato še zmeraj velja za Prvo: Per aspera ad astra.

Herman Pušnik, prof.
ravnatelj