Obvestilo je podano v skladu z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1, Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) , ki ureja pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali dostop do podatkov, shranjenih na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Piškotki

Spletna stran organizacije deluje s pomočjo t.i. piškotkov (angl. "Cookies"). Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, v kolikor je uporabnik že obiskal spletno mesto. Pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja posameznik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali popolnoma onemogoči.

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje posamezniku prijaznih spletnih storitev. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani, pomagajo pri zbiranju statistik o PRVI GIMNAZIJA MARIBOR uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, itd. S pomočjo piškotkov ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta.

Sistemski piškotki in njihova uporaba

Piškotki potrebni za delovanje spletne strani: so ključni in brez njih stran ne bo pravilno delovala. Nastavijo se, ko oddate obrazec, se prijavite ali opravite kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave. Za te piškotke vaša privolitev ni potrebna.

Seznam in opis piškotkov

Piškotkov, ki jih označujemo kot "nujni" ali "pomembni" ne hranimo ali z njimi direktno manipuliramo. Spletna stran https://www.prva-gimnazija.si/ uporablja naslednje piškotke:

Storitev ali domena Naziv piškotka (čas hranjena, povezava) Opis
Spletna stran my_seasquach ali ci_session (14 dni, več na Cookiepedia) Striktno nujen piškotek, ki je neposredno povezan s sistemom, ki omogoča ključne funkcije delovanja spletne strani.

Piškotek ne hranimo in je avtomatsko uničen, ko uporabniku oziroma obiskovalcu poteče seja.
Spletna stran timezone Striktno nujen piškotek, ki je neposredno povezan s sistemom, ki omogoča ključne funkcije delovanja spletne strani.

Piškotek ne hranimo in je avtomatsko uničen, ko uporabniku oziroma obiskovalcu poteče seja.

Ogled celotne politike varstva osebnih podatkov je na voljo tukaj: Varstvo osebnih podatkov