Prošnja za pomoč pri zbiranju podatkov


Raziskava

Avtor objave: Ana Gregorec, Datum objave: 8. 6. 2021, Datum poteka: 8. 7. 2021

Spoštovani starši, spoštovani dijaki!

Na Vas se obračamo s prošnjo za pomoč pri zbiranju podatkov za doktorsko raziskavo bivše dijakinje Prve gimnazije Maribor, Tanje Pristovnik, ki je trenutno zaposlena kot specialistka klinične psihologije v UKC Maribor.

Gre za raziskavo o družinskem okolju mladostnikov v kateri jo zanima, kako mladostniki ocenjujejo značilnosti družinskega okolja iz katerega izhajajo in kako posamezne značilnosti ocenjujejo njihovi starši.

V primeru, da ste pripravljeni sodelovati Vas naprošamo, da kontaktirate šolsko psihologinjo Ano Gregorec (ana.gregorec@prva-gimnazija.org) ali izvajalko raziskave, Tanjo Pristovnik (tanja.pristovnik@gmail.com) in izpolnite vprašalnika (enega mladostnik in enega starš) ter obrazec o soglasju. Vprašalnika in soglasje se lahko pošljejo na dom ali pa jih dijaki prevzamejo pri šolski psihologinji.

Sodelovanje v raziskavi je prostovoljno, prekinete ga lahko kadarkoli. Vsi podatki, ki bodo pridobljeni v raziskavi so zaupni (vodeni bodo anonimno) in bodo uporabljeni izključno v raziskovalne namene.

V raziskavi ni nikakršnega tveganja za zdravje udeležencev, pri čemer je bila raziskava odobrena s strani Državne komisije za medicinsko etiko in je z etičnega vidika nesporna.

Hvala in lep pozdrav.