Poziv za prostovoljke in prostovoljce festivala VILINSKO MESTO 2022


Prostovoljstvo Vilinsko mesto

Avtor objave: Ksenija Domiter Protner, Datum objave: 24. 11. 2022, Datum poteka: 31. 12. 2022

Vilinsko mesto je decembrski festival čarobnih dogodivščin na ulicah, dvoriščih in trgih Maribora, ki letos poteka med 2. in 28. decembrom 2022. Glavno srečevališče bo v VILINSKEM DVORU (Vetrinjski dvor, Vetrinjska ulica 30).


Pri izvedbi festivalskih aktivnosti so vsako leto v veliko pomoč posamezniki, ki se vključujejo s prostovoljskim delom in na tak način prispevajo k skupnosti, obenem pa krepijo tudi svoj osebni in profesionalni razvoj. Podpore prostovoljcev bodo veseli predvsem na raznolikih ustvarjalnih delavnicah za otroke in družine v Vilinskem dvoru in pri izvedbi dogajanja na Vilinskem odru (skrb za nastopajoče, informiranje obiskovalcev ...). Večina aktivnosti bo potekala od četrtka do sobote, vsak teden do konca leta, ter med 26. in 28. decembrom. 


Pred pričetkom prostovoljskega dela vas vabijo na UVODNO SREČANJE ZA PROSTOVOLJCE, ki bo potekalo v torek, 29. novembra 2022, med 17.30 in 19. uro, v Vetrinjskem dvoru, v prostorih Zavoda MARS. Za vse, ki vam termin ne bi ustrezal, pa bodo pripravili tudi rezervni termin, o čemer boste obveščeni naknadno. 


Prostovoljstvo na festivalu poteka pod okriljem Zavoda MARS Maribor. Pred pričetkom festivala bodo sklenili dogovor o prostovoljskem delu, po zaključku pa boste prejeli potrdilo o prostovoljskem delu, kar je za mnoge odlična delovna referenca. Potnih stroškov vam, žal, ne bodo mogli povrniti, prav tako boste morali sami poskrbeti za prenočišče, če ste od drugod. Pogoj za opravljanje prostovoljskega dela na festivalu je starost vsaj 15 let. 


Prijavite se lahko do ponedeljka, 28. novembra 2022, s prijavnico, ki se nahaja tukaj: https://forms.gle/BHGUQB8xebkE89FW8


V kolikor ste ta termin zamudili, se jim lahko pridružite še čez cel december, kar sporočite koordinatorici prostovoljk in prostovoljcev, Tanji Veber, na 031 257 508 ali tanja.veber@gmail.com. Prav tako so na voljo za vsa dodatna vprašanja in informacije.