Likovni natečaj - logotip za projekt »STEM3«


Likovni natečaj STEM3 Erasmus+

Avtor objave: ni naveden, Datum objave: 18. 9. 2019, Datum poteka: ni podatka

Prva gimnazija razpisuje likovni natečaj za logotip projekta »STEM3«. V omenjeni projekt so vključene tri gimnazije, in sicer Češko-angleška gimnazija iz Čeških Budejovic, I. gimnazija iz Zagreba in Prva gimnazija Maribor. Projekt smo prijavili pod kategorijo Partnerstva za izmenjavo med šolami.

Likovne zahteve natečaja

Logotip je lahko oblikovan kot besedni znak iz črk (»STEM3«) ali kot slikovni znak. Oblikovan naj bo tako, da bo vizualno krepak, opazen, hitro razločljiv ter dovolj preprost. Oblikovan je lahko v poljubni likovni tehniki (risba, slika, grafika, fotografija,...) na A4 formatu. 

Vsebina natečaja

Ker je onesnaženost zraka in voda ne le lokalni ampak tudi regionalni in globalni problem, želimo tem temam dati večjo pomembnost. Zato bomo v okviru tega projekta ugotavljali stopnjo onesnaženosti zraka s popisovanjem prisotnosti, številčnosti in pokrovnosti vseh treh rastnih oblik (skorjasti, listasti, grmičasti) lišajev. To bomo izvajali tako, da bomo na različnih drevesnih vrstah na različnih lokacijah spremljali prisotnost (na deblih dreves) lišajev. Izvajali bi tudi kemijsko analizo vode, in sicer tako, da bomo merili koncentracijo ionov, prevodnost in vsebnost kisika. Meritve bomo izvajali s posebnimi analitskimi kovčki.


Svoje predloge oddajte profesorici Zdravki Hajdinjak, najkasneje do 11. oktobra 2019. Dodatne informacije lahko dobite pri prof. Zdravki Hajdinjak in prof. Nataliji R. Črnčec. Izbrani logotip bo nagrajen.


Podrobnosti o projektu in o likovnem natečaju najdete v prilogi.


Želimo vam uspešno ustvarjanje!

Prva gimnazija Maribor, Trg generala Maistra 1, 2000 Maribor
Davčna številka: 41623878, Matična številka: 5085535000

Sistemski piškotki / Nadzorna plošča

Telefon (tajništvo): +386 (0)2 22 85 300
FAX: +386 (0)2 22 85 311


Programska oprema Tronlab, © 2018 - 2020 PRVA GIMNAZIJA MARIBOR / Stil spletne strani Tronlab, vodja projekta BiroNET