Trenutno 1 obvestil.

Festival Vabilo

Festival Brati gore 2020

Avtor: Metka Kostanjevec | Objavljeno dne: 12. 12. 2020

Kdor misli, da gore lahko le razkazujejo svojo naravna lepoto, se moti. Lahko jih tudi beremo! Že peto leto zapored se na Prvi gimnaziji pridružujemo proslavljanju branja gorá na območju celotnih Alp in onkraj njih, s čimer poudarjamo njihovo kulturno pestrost.

Pustite domišljiji prosto pot in se v petek, 11. decembra 2020, na mednarodni dan gora, pridružite praznovanju, tokrat izjemoma v virtualnem okolju. Letos, kot še nikoli prej, nam družbo pogosto delata branje in kultura, zaradi česar še več potujemo na krilih domišljije.

Zato vas v času prvega glavnega odmora vabim, da skupaj zajadramo v svet Alp na krilih črk, besed, verzov ... Dobimo se ob 10.15 na ZOOM-u na povezavi https://arnes-si.zoom.us/j/92282391049 (Meeting ID: 922 8239 1049).


Vabljeni k branju odlomkov iz »gorskih« potopisov, poezije, biografij alpinistov, gornikov, pregovorov in modrosti o gorah ...

Vabljeni, da z nami delite spomine na lepe trenutke, ki ste jih kot pohodniki doživeli v družbi vršacev. Morda pokažete tudi kako fotografijo, narišete in z nami delite utrinek iz alpskega sveta.

Različni jeziki in številna narečja v Alpah igrajo posebno vlogo v bogati alpski kulturni raznolikosti in tudi pri delu Alpske konvencije, zato vabljeni, da se morda tudi med urami pouka tujih jezikov pridružite in preberete kaj na to temo v nemščini, francoščini, italijanščini ...

Širite bogato jezikovno in literarno, zgodovinsko, umetnostno, kulinarično, športno, glasbeno in še kako pestrost alpskega loka!


V projektu Brati gore namreč ni pomembno le brati literature, ampak je bera bogastev Alp zelo raznovrstna. Zatorej: vzemite si čas za Alpe in dobro vsakovrstno branje!


Metka Kostanjevec, prof.

koordinatorica projekta