Mladinski pevski zbor

--- Naše načelo je družiti se, sodelovati na lokalni in državni ravni ter promovirati šolo v širšem javnem prostoru.

nazaj na seznam vseh dejavnosti

Mešani pevski zbor Prve gimnazije Maribor in druge vokalne zasedbe


Pod umetniškim vodstvom profesoric Polone Meke Ožinger in Maje Lutar delujejo na šoli različne vokalne zasedbe: Mešani pevski zbor Prve gimnazije Maribor, dekliška zasedba in Moška vokalna skupina.

Izražanje svoje kreativnosti in ljubezni do glasbe

Dijaki lahko v njih izražajo svojo kreativnost in ljubezen do glasbe, seznanijo se z zborovsko umetnostjo ter s slovensko in tujo zborovsko dediščino, naučijo se timskega dela, kjer je za končen uspeh pomemben vsak posameznik, ter razvijajo suveren in samozavesten nastop. Veliko pevcev je hkrati tudi odličnih instrumentalistov, ki lahko svoje znanje pokažejo na nastopih kot solisti ali člani ansambla.

Naše načelo

Naše načelo je družiti se, sodelovati na lokalni in državni ravni ter promovirati šolo v širšem javnem prostoru. Zbor se udeležuje tudi pevskih tekmovanj in festivalov, kjer dosega dobre rezultate. Tako so pevci na zborovskem festivalu v Rimu prejeli zlato priznanje, na mednarodnem zborovskem tekmovanju v Španiji Canta al Mar dve srebrni priznanji, na tekmovanju YoungBohemia v Pragi pa srebrno in zlato priznanje.

Domačo publiko razveseljujejo z božičnimi koncerti, bogato koncertno sezono pa tradicionalno zaključijo v mesecu maju v Unionski dvorani, ko se poslovijo od pevcev maturantov.

Koordinatorici